De kerstdagen staan weer bijna voor de deur. Dit zijn niet alleen een van de meest leuke feestdagen van het jaar, ook zijn deze dagen het meest stressvol voor iedereen. Van familie bezoeken, kerstmaaltijden bedenken en natuurlijk, het uitkiezen van een leuk cadeau! Helaas is het kerstfeest een klein beetje anders dan dat we gewend zijn de afgelopen twee jaren. Het corona virus is ook nog eens om de hoek komen kijken. Dit maakt het alleen maar moeilijker om bij je (schoon) familie, vrienden, kennissen op bezoek te gaan. Wat jammer nou, je had net zulke leuke cadeaus bedacht en gekocht. Gelukkig hebben wij een aantal tips hoe je op een unieke manier een cadeau aan een dierbare uit je omgeving geeft! 

Tip 1: Maak het persoonlijk 
Persoonlijkheid is het allerbelangrijkst! Je hebt natuurlijk al een leuk cadeau gekocht, of je moet nog tot een present komen. Hieraan zit natuurlijk al een bepaalde manier van persoonlijkheid aan verbonden. Je geeft ten slotte een cadeau omdat je vindt dat dit bij diegene past, staat of eventueel nodig heeft. Een van de belangrijkste onderdelen is op welke manier je het cadeau geeft. Dit blijft het meest hangen. Uit onderzoek is gebleken dat een ervaring, of beter gezegd een herinnering het beste blijft hangen. Schrijf er bijvoorbeeld een kaartje bij met een persoonlijk verhaal, herinnering die je samen met diegene hebt meegemaakt. Maak het visueel, met de nadruk waarom je het cadeau geeft en hoe bijzonder hij of zij is. Zet er bijvoorbeeld een complimentje in die recht uit het hart komt. 

Tip 2: Verstuur het per post 

Door het virus kunnen we niet bij iedereen op bezoek. Gelukkig is het mogelijk om een cadeau eenvoudig per post op te sturen! Zorg er dus wel altijd voor dat je er een leuk persoonlijk kaartje bij stopt. Je kan het zo gek maken als je wil! Denk maar aan een ballon die uit de doos omhooggaat, of een confetti kanon.  

Tip3: Plaats het onder de kerstboom 

Tot slot hebben de meeste mensen een mooie kerstboom in de woonkamer staan. Wellicht op je prachtige houtenvloer of lamelparket. Plaats rondom de kerstboom op je laminaat of multiplank vloer alle ingepakte cadeaus. Tip! Doe dit op kerstavond. Hoe leuk is het wanneer je op kerstochtend de woonkamer in komt en alle cadeaus staan te schitteren bij de kerstboom! Gegarandeerd kerstsfeer in huis! 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *