Het hebben van lege pet flessen is iets wat gebruikelijk is omdat je na het drinken van deze flessen hier over het algemeen niets aan hebt. Dit is niet het geval en om deze reden zullen we op deze blog meer vertellen over een aantal tips die jij in de praktijk kunt toepassen als het gaat om lege pet flessen. Hierdoor weet je zeker dat je het optimale eruit zal halen voor zowel jezelf als voor andere. Als eerst zullen we een tip geven over het milieu en waar je hierbij rekening mee dient te houden als het gaat om deze flessen.

Pet flessen apart inleveren

Als we kijken naar het milieu is het van groot belang dat jij ervoor zorgt dat je pet flessen apart inlevert. Als je dit namelijk niet doet, zullen deze producten verbrand worden wat zal leiden tot een verhoging van de afvalstoffen. Wat je het beste kunt doen is om deze lege pet flessen te doen verzamelen om ze vervolgens in te leveren bij een specialist op dit gebied. Hierdoor kan een ander bedrijf namelijk de flessen doen recyclen waardoor het niet nodig is om opnieuw flesjes te doen fabriceren. 

Kijk naar statiegeld

Als je in het bezit bent van enorm veel pet flessen is het zeker aan te raden om eens te kijken wat voor soort flessen dit zijn. Heb jij bijvoorbeeld flessen vanuit de supermarkt? Dan zal er over het algemeen statiegeld op zitten. Hierdoor kun jij de flessen inleveren en krijg jij er geld voor terug zodat je daarmee weer boodschappen kunt gaan halen. Daarnaast is het ook goed om te melden dat er bedrijven zijn die deze flessen ook overnemen zonder statiegeld en je hier geld voor geven. Kortom, zoek dit altijd uit zodat je hier voordelen uit kunt halen. Het krijgen van gratis geld is immers iets waar iedereen wel blij van wordt.

Hergebruiken van producten

Als je lege flessen hebt, is het goed om te kijken wat je hier allemaal mee kunt doen. Je kunt natuurlijk besluiten om je lege pet flessen weg te gaan gooien, maar het is zeker aan te raden om ook te kijken naar de mogelijkheid om de flessen te gaan hergebruiken. Het is namelijk van groot belang om continue te blijven drinken en door deze flessen te gaan hergebruiken hoef jij je fles maar een keer te vullen en kun jij langere periode water drinken. Let op, hierbij is het wel goed om te benoemen dat je niet continue uit dezelfde fles moet gaan drinken. 

Boodschappen bestellen? Lees dit artikel!

Ben jij een persoon die regelmatig boodschappen gaat bestellen? Dan is het zeker aan te raden om alle pet flessen te gaan verzamelen. Als je dit namelijk doet, kun jij tijdens de bezorging je pet flessen aan de bezorger afgeven. Hierdoor hoef jij geen zorgen te maken over het afval en kun je direct ook geld krijgen voor het inleveren van de flessen. Kortom, een win-win situatie waar je zeker aandacht aan dient te besteden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *