Wil jij graag als bedrijf een stukje extra bekendheid opbouwen, dan kun je dit natuurlijk op allerlei verschillende manieren doen. Eén van die manieren is via het internet. Vooral in de huidige tijd waarin het internet natuurlijk niet meer weg te denken is in het dagelijks leven, is het extra belangrijk om hier dan ook gretig gebruik van te maken. Zo kun je kiezen voor een advertentie op een website, maar kun je ook kiezen voor een advertorial. Nu kunnen we ons heel goed voorstellen, dat jij jezelf de vraag stelt, wat is een advertorial? Een advertorial is een advertentie, maar dan op een natuurlijke wijze geschreven. Het is in principe een vorm van ‘verkopen’ middels een informatieve en toch commerciële tekst. Uit onderzoek is namelijk gebleken, dat dit één van de meest effectieve manieren van adverteren. Waarom, dat vertellen we je hier!

Waarom kiezen voor een advertorial

De reden waarom steeds meer ondernemers kiezen voor het plaatsen van een advertorial, is omdat ze dat de kans geeft om een bepaald product of een bepaalde dienst goed uit te kunnen leggen. Op deze manier kunnen ze de potentiële koper vast warm draaien voor wat er komen gaat. Er wordt daarom dus ook vaak in de inleiding een heel verhaal gehouden hoe goed of een bepaald product eigenlijk wel niet is en datzelfde product wordt vervolgens verderop in de tekst aangeboden. Het is dus niets meer dan een vorm van adverteren, maar dan tekstueel en deels visueel. Het geeft je veel meer mogelijkheden, dan wanneer je enkel ergens een afbeelding plaatst.

Hoe kan ik een advertorial plaatsen?

Het plaatsen van een advertorial is vandaag de dag ontzettend eenvoudig. Via een platform zoals Advertorial.nl worden kopers en verkopers bij elkaar gebracht. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan en afzonderlijk berichtjes sturen naar bepaalde bedrijven en websites om te vragen naar de mogelijkheden, maar dit is natuurlijk ontzettend tijdrovend. Door ervoor te zorgen dat je je wensen in kaart brengt, werkt dit via een platform natuurlijk vele malen efficiënter. 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het plaatsen van een advertorial kunnen enorm verschillen. Logisch, want dit is afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Uiteraard is een website met meer bezoekers een stuk duurder, dan wanneer jij een advertorial wil plaatsen op een website waar het bezoekersaantal een stuk lager ligt. Daarnaast speelt ook mee in welke niche je zit en natuurlijk of jij prominent aanwezig wilt zijn op de homepage. Al deze zaken bepalen uiteindelijk wat jij betaald voor de desbetreffende advertorial.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *