Als je een eigen bedrijf hebt dat gevestigd zit in een eigen bedrijfspand, dan is het van belang dat je bedrijfspand er mooi, schoon en representatief uit ziet. Zoals je wel zult begrijpen, is het dus van groot belang om regelmatig de buitenkant van je bedrijfspand grondig schoon te maken. Het schoonmaken van gevels is zwaar werk en dit kan ook best ingewikkeld zijn. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over wat je nodig hebt voor het schoonmaken van de gevel van je bedrijfspand. 

Agressieve en chemische schoonmaakmiddelen 

Gevels hebben het over het algemeen zeer zwaar te verduren. Hierbij kun je denken aan schimmels en bacteriën die groeien aan de gevels, maar ook aan de bijtende zuren die door jarenlange regenval terecht zijn gekomen op de gevels. Het kan erg lastig zijn om dit te verwijderen, vooral als je hier alleen water voor gebruikt. Je kunt het beste agressieve en chemische schoonmaakmiddelen gebruiken voor het gewenste resultaat. Sommige agressieve schoonmaakmiddelen mag je niet zomaar aanschaffen, want daar heb je bepaalde vergunningen voor nodig. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan GBL, dat voornamelijk gebruikt wordt voor het verwijderen van graffiti. 

Een rolsteiger  

De kans is aanwezig dat de muren van je bedrijfspand vrij hoog zijn, vooral als je een magazijn hebt. Toch blijft het belangrijk dat je de volledige gevel, dus ook de bovenkant van de gevel, goed kan schoonmaken. Om bij de bovenkant van de gevel te kunnen, kun je een ladder gebruiken, maar dat is niet praktisch. Je kunt het beste een Fast Clic rolsteiger gebruiken aangezien je dan meer ruimte hebt om je te bewegen. Een rolsteiger kun je huren, maar je kunt er ook een aanschaffen als je denkt deze nog vaker nodig te hebben.

Een hogedrukreiniger 

Zoals je inmiddels al weet kan het erg lastig zijn om de gevel van je bedrijfspand schoon te maken. Het is daarom aan te raden om dit voornamelijk met een hogedrukreiniger te doen. Dit is makkelijker en minder intensief dan handwerk. Wanneer je met een hogedrukreiniger gaat werken, is het erg belangrijk om goed op de voegen te letten. Er is namelijk een kans aanwezig dat je met de hogedrukreiniger de voegen van je bedrijfspand beschadigt. Het is sowieso verstandig om na het schoonmaken van de gevel de voegen te controleren en deze indien nodig te herstellen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *