Ben jij pasgeleden aan een eigen business begonnen? Dan zijn er veel dingen waar je tegen aan gaat lopen als beginnende ondernemer in deze compleet nieuwe ervaring. Van het werven van nieuwe klanten tot aan het vinden van een nieuw kantoor. Deze nieuwigheden duwen je richting situaties waar je nog nooit eerder in hebt gezeten. Om jou als startende entrepreneur het wat makkelijker te maken, hebben wij een aantal gouden tips op een rijtje gezet waar niet veel mensen direct aan denken, die jou zeker gaan helpen! 

Bouw een sterk netwerk op 

Wanneer je gaat ondernemen denk je al snel aan nieuwe klanten of opdrachten binnenhalen. Zeker niet onbelangrijk! Dankzij jouw (toekomstige) klanten kan jij de lopende rekeningen betalen en natuurlijk een mooi zakcentje overhouden om dit te herinvesteren of jezelf uit te betalen. Ook is het van groot belang een sterk netwerk te hebben in de branche waar je in opereert met je bedrijf, maar ook andere sectoren zijn interessant. “It’s all about connections”, zeggen ze ook wel en niet voor niets! Door een relatie op te bouwen met verschillende soorten mensen creëer je oneindig veel kansen voor je onderneming. Misschien ontmoet je wel iemand die je wilt helpen met bankzaken of rolt er een mega deal uit die jouw onderneming gigantisch laat groeien. Een netwerk opbouwen kan op verschillende manieren: 

  • Huur een stand plaats op een beurs of loop zelf rond om met mensen in contact te komen 
  • Lid worden van een businessclub 
  • Gebruik LinkedIn om online met relevante mensen in aanraking te komen 

Zorg voor een goede boekhouding 

Voor een onderneming is een goede boekhouding onmisbaar. Alles draait om het uitgeven en maken van geld. Om deze reden is het van groot belang om: zelf de boekhouding goed op orde te hebben, of wanneer je boekhoud-technische vermogen niet goed onderbouwd bent, dan is het verstandig dit uit te besteden aan een professional.  

Maak het makkelijk voor je klanten 

Tot slot is het zeer belangrijk om het je klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Van het aanbieden van gunstig retourbeleid, levertijd en of het mogelijk is in termijnen te betalen. In termijnen betalen kan tegenwoordig overal. Het zou dus raar zijn als je niet met deze trend mee gaat. Meer informatie hier over nodig? Kijk dan voor: Klarna betaalmethode. Dit is een zeer handig en gebruiksvriendelijk systeem voor bijvoorbeeld mensen die een webshop hebben. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *