Wist jij dat je remblokken het eerste onderdeel zijn dat verslijten naarmate je vaker rijdt? Wij wel. Dat is namelijk precies waarom we dit artikel schrijven. Afhankelijk van hoe je rijdt en waar je dit het meest doet, kunnen remblokken tussen de 10.000 en 100.000 kilometer meegaan. Dit lijkt een ontzettend groot verschil en dat is het ook. Hoe snel je remblokken slijten heeft met een aantal factoren te maken. 

Snel of minder snel slijtende remblokken

Zo zullen je remblokken waarschijnlijk minder snel slijten als je vaker langere kilometers maakt op een snelweg dan in de stad waar je veel moet remmen. Dit heeft overigens ook alles te maken met je rijstijl. Mensen die vaker hard en abrupt remmen zullen eerder en vaker nieuwe remblokken nodig hebben dan mensen die dit niet doen. Een tip om te zorgen dat je remblokken langer meegaan is dus je auto vaker laten uitrollen in plaats van op de rem trappen. Of het desondanks toch tijd is om je remblokken te vervangen en hoe je dit het best aan kan pakken, lees je hier.

Wanneer je remblokken toe aan vervanging zijn

Je remblokken hebben een erg belangrijke functie in je auto. Ze zorgen er namelijk voor dat de remschijf van je auto vertraagd wordt. Deze wordt op zijn beurt weer geactiveerd nadat je op het rempedaal trapt. Hierbij komt er veel hitte vrij, wat er voor zorgt dat je remblokken snel slijten. Hiernaast komt er ook nog eens vuil en vocht bij kijken, wat het risico op slijtage nog groter maakt. Over het algemeen zijn versleten remblokken goed herkenbaar aan een naar geluid dat zij maken. Dit wordt vaak omschreven als een soort schrapend geluid. Het is overigens een erg goed idee om je remblokken eerder dan dit te vervangen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, en hoewel je er misschien liever niet over nadenkt, is het hebben van goed werkende remmen in dat geval zeer essentieel.

Het (laten) vervangen van je remblokken

Het is dus erg belangrijk om te checken in wat voor een mate je remblokken versleten zijn. Je kunt ervoor kiezen dit bij de garage te doen. Als je een beetje handig bent kan je dit ook zelf. Over het algemeen wordt het namelijk aangeraden om je remblokken te vervangen als zij minder dan 3 millimeter dik zijn. Via het internet kan je eenvoudig zelf de juiste remblokken voor je auto bestellen door je kentekennummer of het model van je auto in te vullen. Ook het daadwerkelijk vervangen van je remblokken kun je zelf doen, het internet staat namelijk vol met handleidingen en video’s. Als je toch liever wat extra zekerheid wilt, kun je je remblokken natuurlijk altijd door een expert laten verwisselen. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *