Soms wordt er gedacht dat visitekaartjes ouderwets en ineffectief zijn. Tegenwoordig hebben we immers allemaal social media waar we elkaar op kunnen bereiken. Zo heeft LinkedIn bijvoorbeeld veel praktische functionaliteiten die het ouderwetse visitekaartje vervangen.  Dit laatste mag dan wel waar zijn, maar ineffectief zijn visitekaartjes zeker niet. In dit artikel leggen we je uit waarom visitekaartjes nog steeds goed om te gebruiken voor je bedrijf. 

Laat zien wie je bent

Door middel van een visitekaartje kun je laten weten wie je bent en op welke manier je te bereiken bent. Het geeft in een heel kort overzicht aan welke informatie een potentiële klant of je gesprekspartner van je nodig hebt wanneer hij of zij nogmaals in contact met jou wil komen. Dit is daarom ook de reden dat een visitekaartje een goed middel is om te netwerken. Een vervolggesprek zal groter zijn wanneer je een visitekaartje geeft, je gesprekspartner heeft immers alle informatie die hiervoor nodig is. Op deze manier wordt er een drempel weggehaald bij het nogmaals in contact komen met elkaar. Doordat je een visitekaartje hebt gegeven, nodig je je gesprekspartner namelijk uit voor een vervolggesprek. Het geven van een visitekaartje is dus effectief voor wanneer je wilt netwerken. Zorg dus altijd dat je (voldoende) visitekaartjes bij je hebt.

Initiatief en professionaliteit

Het geven van een visitekaartje laat tevens zien dat je initiatief neemt om contact te blijven houden. Dit wordt gewaardeerd door mensen. Bovendien wordt je op deze manier als professioneel ervaren, dit stimuleert op haar beurt weer de relatie met je potentiële klanten en partners als bedrijf. Het geven van een visitekaartje kent dus eigenlijk alleen maar voordelen. Via een website kun je je eigen visitekaartjes maken. Je kunt dit geheel naar de huisstijl van jouw bedrijf maken, zodat je herkenbaar bent voor anderen. Visitekaartjes laat je tevens eenvoudig drukken via een website. Hier kun je je eigen, professionele visitekaartje samenstellen en bedrukken op hoogwaardig kwaliteit papier. 

Let op de kwaliteit van je visitekaartje

Wanneer je een kaartje wilt geven, let er dan wel op dat deze van goede kwaliteit is. Een onduidelijk en rommelig visitekaartje heeft een averechts effect. Zorg ervoor dat er geen overbodige informatie staat op het visitekaartje. Neem de huisstijl van je bedrijf mee om herkenbaarheid te vergroten en zorg voor een mooi design. Daarnaast is het van belang dat je de kaartjes print op hoogwaardig en stevig papier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *