Wanneer is het voor het laatst geleden dat jij een kaartje hebt gekregen of zelf hebt verzonden? Tegenwoordig worden niet zo veel kaartjes meer verstuurd. Een felicitatie gebeurt al snel via een social media platform of door even te bellen. En die verandering zal zich waarschijnlijk ook nog wel blijven voortzetten. Het aantal kaarten zal naar verwachting dus blijven afnemen de komende jaren. Toch kun je vast nog wel herinneren hoe het voelt om een kaartje te krijgen. Dit geeft vaak een fijn en waarderend gevoel, er wordt op deze manier namelijk net iets meer moeite voor je gedaan dan wanneer je een felicitatie krijgt op een social media platform of een sms’je. Kies er daarom zelf ook voor om vaker kaarten te vesturen! In dit artikel leggen we je aan de hand van een paar tips uit hoe je leuke vakantiekaarten zelf kunt maken.

Maak je kaarten zelf

Wanneer je creatief bent aangelegd, kun je zelf kaarten maken door te knutselen. Knip een leuk model uit en versier de kaart met verschillende kleuren en decoraties. Wanneer je niet deze middelen hebt of niet creatief bent, maar wel graag zelf een kaartje wilt maken, kun je er ook voor kiezen om dit online te doen. Bij deze online drukkerij kun je namelijk je eigen kaartjes binnen een paar stappen maken. Kies een lay-out die bij jouw stijl past en voeg een persoonlijke tekst toe. Ook is het leuk om een foto van je vakantie toe te voegen, voor een persoonlijk beeld van jou en je vakantie. Je kunt ervoor kiezen om de kaarten direct te verzenden naar de ontvanger. Binnen enkele stappen heb je een mooi en gepersonaliseerd vakantiekaartje gemaakt!


Wees een beetje creatief

Hoewel het leuk is om een kaartje te krijgen, is het nog leuker wanneer het kaartje bijzonder en uniek is. Hier kun je je creativiteit erop los laten. Kies bijvoorbeeld om een woordgrap op je kaartje te plaatsen of stel een directe vraag aan de ontvanger. Ook kun je een bijpassende foto plaatsen, die te maken heeft met het doel van je kaartje. De mogelijkheden voor het verzenden en maken van een eigen vakantiekaartje zijn eindeloos. Het is daarom belangrijk dat je een bijzonder en speciaal kaartje probeert te maken. Hierdoor wordt je kaart gewaardeerd door de ontvanger en zal het stukje papier meer een herinnering en een verhaal worden dan een vakantiekaart.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *