Het zorgen voor een kleinere afvalberg is een taak van heel veel ondernemers. Het is belangrijk om duurzaam te zijn en dit ook te tonen. Dit is niet alleen belangrijk voor het klimaat. Het trekt ook klanten aan. Zorgen voor minder bedrijfsafval komt bijvoorbeeld neer op het maken van andere keuzes die vriendelijker zijn voor het milieu. De vraag is dan hoe je dit aanpakt. Gelukkig kan je daar gemakkelijk veel mee bereiken.

Richten op andere vormen van verpakken

Een goede manier om te zorgen dat je minder plastic in het bedrijf gebruikt, is door te kijken naar andere vormen van inpakken. Plastic werd lang gezien als de meest gemakkelijke en aantrekkelijke optie. Inmiddels is echter wel duidelijk dat er andere materialen zijn die gemakkelijker te recyclen zijn. Het is slim om je hierop te richten. Zo kan je al snel de hoeveelheid plastic flink terugdringen. Het is de moeite waard om dit dus goed uit te zoeken. Dit geldt voor aankoop, maar ook voor verkoop van materialen in plastic.

Direct al hergebruiken

Het kan ook slim zijn om plastic niet direct als een afvalproduct te zien. Wanneer je namelijk kansen ziet om het materiaal direct te recyclen, dan moet je die kansen ook gewoon pakken. Je kan er dan zeker van zijn dat de afvalberg kleiner wordt. Wat overblijft kan je dan als plastic afval via MilieuServiceNederland.nl laten afvoeren. Je zal al snel merken dat de berg flink is terug te dringen door meer na te denken over hergebruik. Dit kan dus ook heel veel opleveren.

Andere methoden gebruiken

Als het verpakken dan niet met ander materiaal kan, ga dan slim om met het materiaal dat je ter beschikking hebt. Kijk bijvoorbeeld eens of je de producten op een andere manier met het plastic kan verpakken. Misschien gebruik je wel meer lagen dan nodig is. Dit is dus heel gemakkelijk terug te dringen. Vooral bij breekbare items komt dit voor. Het is dan slim om te kijken of dit niet op een andere manier kan. Dit is vaak goed haalbaar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *