We worden ons er met elkaar steeds meer van bewust dat een gezonde leefstijl essentieel is voor een langer en kwalitatief hoogwaardiger leven. Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende beweging, maar ook gezonde en gevarieerde voeding. Vooral dit laatste is voor velen soms nog wel eens een flinke uitdaging. Het ontbijt gaat vaak nog wel, maar de lunch wordt meestal al een stuk uitdagender. Om je een eindje de goede richting in te helpen, hebben we een aantal tips voor je om een gezonde lunch te kunnen maken.

Gezonde broodjes als lunch

De meeste mensen lunchen met brood of broodjes. Niet zo gek natuurlijk, te bedenken dat er tal van verschillende variaties zijn, die het iedere keer weer een hele beleving op zich maken. Een gezonde lunch kan daarom ook prima bestaan uit één of meerdere broodjes. Wel is het verstandig om rekening te houden met de keuze voor je beleg. Zo kun je je voorstellen, dat een broodje hagelslag een stuk meer suikers en dus ook calorieën bevat, dan wanneer jij je broodje belegt met kaas. Geen zin om zelf je brood te smeren, dan kun je er ook voor kiezen met je collega’s broodjes in Rotterdam te bestellen wanneer je hier werkzaam bent. Zo kun je eenvoudig en snel een keuze maken en worden je broodjes kant en klaar bij je afgeleverd.

Lekkere salade als lunch

Ben jij geen brood liefhebber, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke rijkgevulde salade. Bij Broodje.nl vind je namelijk niet alleen de allerlekkerste belegde broodjes, maar heb je ook de keuze uit een uitgebreid assortiment met salades. Liever niet bestellen, dan kun je ook zelf een salade maken. Voor een gezonde lunch is het echter wel aan te raden om de dressing tot het minimum te beperken. Uiteraard zijn er ook caloriearme dressings verkrijgbaar, dus dan maakt het niet zo heel veel uit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *