Road trips zijn zo leuk, zeker een road trip door Amerika! Ik kan tijd doorbrengen met mijn vrienden, het platteland verkennen, en foto’s nemen van prachtige uitzichten. Deze zomer ga ik op een road trip door de VS! We beginnen in New York City en rijden helemaal naar Los Angeles. Onderweg stoppen we bij een aantal van Amerika’s meest iconische bezienswaardigheden zoals Yosemite National Park, Mount Rushmore, en de Golden Gate Bridge. Dus als je vragen hebt over hoe het is om voor een langere periode door Amerika te reizen of hoe je je eigen roadtrip kunt maken, dan is deze blog iets voor jou!

Top 5 road trip bestemmingen in Amerika

Er zijn natuurlijk veel meer bestemmingen dan de vijf die ik hieronder behandelen, maar deze kun je zeker niet missen tijdens je bezoek aan Amerika.

1. De Rocky Mountains

Deze iconische bergketen is perfect voor wie op zoek is naar een beetje avontuur – de Rockies zijn de thuisbasis van de hoogste toppen van het land, plus tal van ongelooflijke watervallen en schilderachtige ritjes.

2. De kust van de Stille Oceaan

Hoewel er veel plaatsen langs de Amerikaanse kust zijn om te verkennen, heeft de Pacific Coast een van de meest diverse landschappen van het land, met bergen, stranden, bossen, woestijnvlaktes en zelfs zeeleven dat beschermd wordt door nationale zeekust gebieden

3. Los Angeles

Los Angeles is een van Amerika’s meest iconische steden, dus het is geen verrassing dat het onze lijst haalt! Het biedt bezoekers ook een eindeloze verscheidenheid aan dingen te zien en te doen – van winkelen op Rodeo Drive tot het verkennen van Hollywood zul je zeker een leuke tijd hebben in LA.

4. De Grand Canyon

De Grand Canyon is een van ‘s werelds meest spectaculaire natuurwonderen en het ligt in de achtertuin van Amerika! Het is ook een geweldige stop tijdens je roadtrip door Amerika. Zorg er wel voor dat je uitkijkt voor rotslawines als je daar bent.

5. De Grote Meren

De vijf onderling verbonden meren langs de Amerikaans/Canadese grens herbergen meer dan 30.000 eilanden en 36 miljoen hectare water. Ze zijn ook een geweldige plek voor boot avonturen of gewoon wat rustige tijd op het strand!

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden voor een gave rondreis door Amerika. Ik weet zeker dat je je geen moment gaat vervelen als je op road trip door Amerika bent! Voor meer kijk eens bij onze andere blogs.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *