Groningse nuchterheid gaat niet over het alcoholgebruik van de inwoners in Groningen. Maar wel over de manier waarop Groningers zaken aanpakken en hoe ze naar lastige vraagstukken kijken. Nuchter en met een frisse blik kom je immers het verste, werk je het effectiefst en is de communicatie altijd goed. Nu is de vraag: Hoe kan je met jouw bedrijf profiteren van deze Groningse nuchterheid? Als je daar benieuwd naar bent, lees dan snel verder.

Hoe laat je je bedrijf groeien met de Groninger nuchterheid

Het is niet moeilijk voor te stellen dat Groningers het bedrijfsleven met een frisse mentaliteit benaderen. Het Nederlandse “Pragmatisme” en de easy going levenshouding verdwijnen niet zomaar als het op ondernemen aankomt. De Groninger mentaliteit zorgt er wel voor dat je je onderscheidt van de rest van de menigte. Aangezien andere bedrijven doorgaans een meer voorzichtige aanpak hanteren. Maar dit is zeker geen nadeel. Sterker nog, het is de Groningse manier van zakendoen die je zal helpen je onderneming in een mum van tijd te laten groeien!

Hier zijn drie stappen die je kunt nemen als je probeert de zaken vanuit een Gronings perspectief te benaderen:

  • Wees flexibel en sta open voor verandering – vaak is er altijd ruimte voor verbetering. Als je bereid bent om in jezelf en anderen te investeren, kijk dan goed naar wat er veranderd of aangepast moet worden voordat je grote beslissingen neemt. Uiteindelijk heb je een gelukkiger en efficiënter team.
  • Kijk naar het grotere geheel – het Groningse perspectief betekent dat je niet te lang verzandt in details of koetjes en kalfjes. Je wilt er zeker van zijn dat je beslissing op de lange termijn rendeert. Het is dus belangrijk om niet uit het oog te verliezen wat het om draait: resultaten! Op die manier weet iedereen aan boord waar hij aan toe is en kan hij dienovereenkomstig presteren.
  • Wees creatief – dit betekent niet dat je iets extravagants moet ontwerpen alleen om anders te zijn. Maar omarm creativiteit als onderdeel van je dagelijkse werk. Sta open voor nieuwe ideeën en suggesties van anderen. Ook hier is er bijna altijd ruimte voor verbetering! Met een beetje flexibiliteit kom je een heel eind.

050media helpt je groeien

050media helpt je bedrijf op een aantal manieren groeien en kijkt met Groningse nuchterheid naar elke nieuwe case. Eén manier is het helpen met marketing. Ze verzorgen dit voor je en kunnen ervoor zorgen dat alles wat je bedrijf nodig heeft om online gevonden te worden, dit ook zal doen! Ze doen al het onderzoek en doen alle ontwikkelingen die je nodig hebt voor marketing, van branding tot social media campagnes. Het volgende waar ze je mee kunnen helpen is het creëren van content voor je website, blog, of zelfs een persbericht. Dit zorgt ervoor dat je site altijd up-to-date en informatief is voor bezoekers. En ze kunnen dit allemaal voor je doen! Meer inspiratie op doen? Kijk hier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *