Elastische fitness banden zijn het perfecte trainingshulpmiddel voor wie weinig tijd heeft. Ze kunnen worden gebruikt om uw spieren te versterken, balans en flexibiliteit te verbeteren. Daarnaast zorgt het voor een volledige lichaamstraining in slechts 10 minuten! In dit artikel gaan we kijken naar hoe een fitnessband je helpt je fitnessdoelen te behalen.

De beste manier om een fitnessband te gebruiken

Een fitnessband kan op verschillende manieren worden gebruikt, maar in de eerste plaats worden ze gebruikt om de moeilijkheidsgraad van oefeningen te verhogen. De mogelijkheid om de band in te korten en te verlengen is een geweldige manier om dit te doen. Pak de band stevig vast in je handen, trek hem omhoog om spanning te creëren en gebruik vervolgens deze weerstand tijdens je workout.

Je kunt de fitnessband ook over een deur of rond een voorwerp op ongeveer heuphoogte leggen. Dan moet je beide kanten van de lus met beide handen vastpakken en naar buiten uitstrekken tot er geen speling meer is voordat je weer teruggaat naar de beginpositie. Er zijn vele manieren om elastieken te gebruiken, maar deze twee zijn slechts enkele voorbeelden van hoe ze goed werken als trainingshulpmiddelen in combinatie met andere apparaten zoals halters.

Het gemak van fitness banden

Elastische banden zijn beter dan gewone banden omdat ze je de mogelijkheid bieden om te switchen tussen een weerstand die te makkelijk is en een weerstand die moeilijk voor je is, afhankelijk van je stemming. De verschillende soorten oefeningen die je met een elastische band kunt doen zijn eindeloos. Het beste aan deze banden is dat ze budgetvriendelijk zijn en klein genoeg om mee te nemen. Bovendien zijn ze perfect voor wie buiten of thuis wil trainen zonder andere apparatuur te moeten aanschaffen.

Fitness banden bieden een makkelijk instap niveau

Fitness banden bieden een gemakkelijke instap om fit te worden. Ze zijn een goede manier om de perfecte weerstand te bieden aan de gebruiker zonder dat hij over- of onder belast raakt. De elasticiteit van deze banden maakt progressie in moeilijkheidsgraad mogelijk, van te gemakkelijk tot te moeilijk, en alles daar tussenin. Fitness banden bieden ook een goedkoop alternatief voor grotere apparaten die voor sommige gebruikers onbereikbaar kunnen zijn.


Fitness banden bieden dus een scala aan oefeningen en ze zijn er voor een ieder zijn niveau. Dus waarom wacht je nog? Haal nu fitness banden zodat je meteen aan je fitheid kunt gaan werken!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *