Met een goede bedrijfsvideo geef je (potentiële) klanten, partners, leveranciers of andere stakeholders een goed beeld van je bedrijf. Het is een soort audiovisuele kennismaking. Maar kun je zelf gewoon eenvoudig een bedrijfsfilm maken? Of kun je dit beter uitbesteden? En waar moet je rekening mee houden wanneer je een bedrijfsfilm laat maken of zelf gaat maken. Je leest het in dit artikel.

Kun je zelf een bedrijfsfilm maken?

Ja, je kunt zelf prima een basic bedrijfsfilm maken. Dit wil zeggen een video waar een medewerker en/of de directeur aan het woord komt en iets vertelt over het bedrijf. Wil je echter het volledige pakket met een goed uitgewerkt script, drone beelden van in- en om het pand en een totaalplaatje? Dan kun je beter een bedrijfsfilm laten maken

Wat heb je nodig om zelf een basic bedrijfsfilm te maken?

Om zelf een bedrijfsfilm te maken heb je allereerst een camera nodig. Hiervoor hoef je niet eens per se een camera te huren, want de nieuwste smartphones hebben vaak al een hele goede camera. Hierbij is het wel zaak dat je een statief gebruikt of een andere manier om ervoor te zorgen dat het beeld niet beweegt. Verder hoef je alleen een script uit te werken en ervoor te zorgen dat de video wordt opgenomen in een stille ruimte. Je kunt uiteraard ook best een shot opnemen in de buitenlucht, maar controleer altijd dat er geen windruis te horen is. Dit komt namelijk onprofessioneel over en zorgt ervoor dat het overige geluid onverstaanbaar is.

Waarvoor dient een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is een soort introductie of kennismaking met je bedrijf. Je kunt de video laten afspelen op schermen in de hal of wachtruime, plaatsen op je website of delen met nieuwe stakeholders. Bovendien draagt een bedrijfsfilm bij aan de branding van je bedrijf. Het is teken van professionaliteit. 

Dus, zelf maken of uitbesteden?

Dus ga je de bedrijfsfilm zelf maken of ga je het uitbesteden? Beide opties zijn goed. Wanneer je echt een professionele bedrijfsfilm wil die je met alle stakeholders gaat delen loont het waarschijnlijk om het uit te besteden. Echter kun je wel oefenen met bepaalde scripts of alvast scenes uitdenken en werken met eigen materiaal. Uiteraard is er ook een combinatie mogelijk van oud en nieuw materiaal. Denk aan de afwisseling met dronebeelden van bijvoorbeeld het pand of de werkplaats.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *