Het nut van activity trackers

Met een Activity Tracker kun je nagaan hoeveel stappen je hebt gezet of hoe je hartslag is geweest. Op die manier krijg je een betrouwbaar zicht op het energieverbruik van je lichaam. Het leuke is dat een Activity Tracker met allerlei apps kan worden gesynchroniseerd, ook met apps van diverse dieetprogramma’s. 

Een uitstekende manier dus om te bekijken of je aan je minimale beweging per dag komt. Maar ook als je af wilt vallen is een Activity Tracker best belangrijk. Want als we afvallen, dan willen we vet kwijtraken en geen spiermassa. Wat blijkt nu? Iemand die zichzelf de longen uit zijn lijf rent, heeft zo’n hoge hartslag dat het vet ongemoeid gelaten wordt en de spieren worden verbrand. Alleen binnen een bepaalde marge van een verhoogde hartslag wordt vet verbrand en zo kun je dus ook met je Activity Tracker nagaan of je op de goede manier aan het bewegen bent. We bespreken er vier.

Fitbit Charge 4 Black 

Deze Activity Tracker komt op de website van de Consumentenbond uit de bus als de ‘beste koop’ en de ‘beste prijs’. Uit de beoordeling komt naar voren dat het vooral een zeer degelijk apparaat is, dat echt goed doet wat hij moet doen: nauwkeurig meten, een goede ingebouwde GPS, een lange gebruiksduur, NFC en workout-herkenning. Andere faciliteiten heeft de Fitbit Charge 4 Black dan weer niet, zoals een kleurenscherm of de mogelijkheid muziek af te spelen. Echt voor iemand die de basisfuncties goed wil kunnen gebruiken.

Redmi Smard Band Pro Zwart 

Ook deze scoort hoog op de website van de Consumentenbond. Met zijn kleurenscherm ziet hij er aantrekkelijk uit en hij doet uitstekend zijn basistaken. Het bijhouden van de conditie doet hij uitstekend en het gebruikersgemak is voldoende. Echt een degelijk apparaat, waar ook de extraatjes wat minder goed werken: de smartfuncties.

HUAWEI Band 4 Pro – Graphite Black 

Deze Activity Tracker is bekend om de vele metingen die het kan doen. Behalve je beweging en conditie, kan hij ook je slaap- en waakritme, stresslevels en hartslag mee meten. In zijn basisfuncties is hij uitstekend. Ondanks dat hij in volledig opgeladen toestand echt wel een paar goede dagen meegaat, is de oplaadduur wel relatief lang.

Fitbit Luxe

Ook deze Activity Tracker doet zijn werk uitstekend, als we af mogen gaan op het oordeel van de Consumentenbond. Het materiaal en het draagcomfort krijgt een maximale beoordeling en daarmee is het een degelijk apparaat. Op alle andere aspecten scoort de Fitbit Luxe ook voldoende, behalve bij de smartfuncties. Echter, is deze beoordeling alsnog hoger dan bij de meeste andere Activity Trackers. Meer weten over de Fitbit luxe? Lees dan zeker eens deze review.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *