Krijg jij regelmatig logees of ga je binnenkort op vakantie met de caravan of tent, dan is een luchtbed natuurlijk nooit weg. Een luchtbed neem weinig tot geen ruimte in en is ontzettend makkelijk op te bergen. Krijg je visite, dan pomp je hem op en je logee zal heerlijk kunnen slapen. Ook wanneer je op vakantie gaat met een tent is het meenemen van een luchtbed een absolute aanrader. Je slaapt er ontzettend comfortabel op en komt zo dus helemaal tot rust. Loop jij al een tijdje met het idee om ook een luchtbed aan te schaffen, maar weet je niet goed waar je op moet letten, dan hebben wij enkele tips voor je!

De kwaliteit van een luchtbed

Net als bij ieder aan te schaffen product, is ook de keuze in luchtbedden enorm. Zo kun je niet alleen kiezen uit een 1 persoons luchtbed of 2 persoons luchtbed, maar ook uit verschillende diktes en kwaliteit. De kwaliteit van een luchtbed is eenvoudig te achterhalen door te kijken van welk materiaal deze is gemaakt. Kies je voor een goede kwaliteit luchtbed, dan is deze gemaakt van PVC. Wanneer je voor een 1 persoons luchtbed kiest, dan hoef je in principe verder met niemand rekening te houden. Schaf je een 2 persoons luchtbed aan, dan is het advies te kiezen voor een luchtbed waarbij beide kanten apart van elkaar moeten worden opgeblazen. Dit voorkomt dat je elkaar tot last bent wanneer je bijvoorbeeld in je slaap draait.

Zorg dat je het warm houdt!

Een ander belangrijk punt waar vaak bij de aanschaf van een luchtbed niet bij stil wordt gestaan, dat is de isolatie van het luchtbed. Je zult je vast afvragen waarom dit belangrijk is, maar dat het zo is, dat is een feit! Vooral wanneer je overnacht in een tent, dan ligt je luchtbed natuurlijk vaak direct op de grond of op een dun zeil. Dit zeil houdt de kou dat uit de grond optrekt natuurlijk niet tegen. Door te kiezen voor een geïsoleerd luchtbed, voorkom je dat je het tijdens een koude nacht ook vanaf de onderkant ontzettend koud krijgt.

Pompen maar!

Wanneer je een hele dag aan het strand of het zwembad hebt gelegen, dan is het bij thuiskomst tijd voor een heerlijk koud en fris drankje. Nog even de barbeque aan om vervolgens van de laatste uurtje die avond te genieten van de prachtige omgeving. Wanneer je naar bed gaat, kom je tot de ontdekking dat jij je luchtbed nog moet oppompen. Iets waar je, wanneer je dit met de mond of voeten moet doen niet vrolijk van wordt. Kies dus voor een luchtbed met automatische pomp. Zo hoef je hem alleen maar even aan te zetten en de pomp doet de rest voor je.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *