Talrijke professionals maken gebruik van steigers wanneer ze werkzaamheden op grotere hoogte moeten uitvoeren. Denk maar op de eerste plaats aan glazenwassers, schilders of glaszetters om lukraak een paar beroepen op te noemen. Een steiger is materiaal dat specifiek wordt gebruikt om op hoogte aan gevels te kunnen werken. Er zijn verschillende soorten steigers waaronder een rolsteiger. Een rolsteiger zorgt letterlijk en figuurlijk voor heel wat mobiliteit wanneer je een of ander (bouwproject uitvoert. Een klein overzicht waar je een rolsteiger voor kunt gebruiken.

Wat wordt bedoeld met een rolsteiger

Steigers heb je in verschillende soorten en maten. Zoals de naam laat vermoeden is een rolsteiger voorzien van wieltjes, waarmee je je heel makkelijk van de ene naar de andere werkplek kunt verplaatsen. Een rolsteiger is enorm populair omdat je op verschillende plaatsen kunt werken. Bij steigers heb je de keuze uit 2 verschillende opties: ofwel wordt een steiger langs de volledige gevel geplaatst ofwel wordt er met een verplaatsbare steiger gewerkt. Over het algemeen is een rolsteiger een goedkopere mogelijkheid. Een bijkomende troefkaart die een rolsteiger kan uitspelen is dat het op een eenvoudige praktische manier makkelijk is af te breken of op te bouwen.

Het polyvalent gebruik van rolsteigers

Een rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net wordt overwogen voor verschillende doeleinden, zowel voor particulieren als voor professionele gebruikers. Het meest worden rolsteigers gebruikt om buitenshuis aan de slag te gaan en bewijzen ze hun nut tijdens het uitvoeren van volgende werkzaamheden:

  • Bij de verwijdering van asbest
  • Tijdens het uitvoeren van renovatiewerken aan het dak van een woning
  • Bij het vernieuwen van dakgoten
  • Om isolatiemateriaal aan het dak aan te leggen
  • Een lekkage van het dak te dichten

Een rolsteiger om eenvoudige klussen te klaren

Naast de reeds vernoemde professionele taken, winnen rolsteigers ook meer en meer aan populariteit door eenvoudige klussen te klaren. Handige Harry’s zetten vaak een rolsteiger in om bijvoorbeeld een dakgoot te repareren of schoon te maken. Vaak wordt ook beroep gedaan op een rolsteiger wanneer een dakkapel of een verhoogde nok wordt aangebracht van een privé woning. Een andere bedrijfstak die gretig komt aankloppen zijn de schilders die op grote hoogte werken. De reden ligt voor de hand. Rolsteigers zijn een stuk veiliger dan ladders tijdens schilderklussen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *