Ga je met de camper op reis? Dan is het belangrijk dat je van tevoren een camperverzekering afsluit. Hierdoor kun je met een gerust hart op vakantie en ben je goed verzekerd als je schade rijdt. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen voor de camper. Uiteraard zijn hier ook kosten aan verbonden. Want wat kost een camper verzekering nu precies?

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een camperverzekering?

De camper verzekeren kosten kunnen erg verschillen. Iedere camperverzekering is namelijk afgestemd op de camper en de verschillende dekkingen. Hierdoor is niet iedere camperverzekering hetzelfde. Voor een WA-camperverzekering ben je bij een verzekeraar al snel een paar honderd euro per jaar kwijt. Als je echter een betere verzekering wilt, loopt dit op. Uiteindelijk bepaal je zelf welke verzekering je neemt en wat je allemaal gedekt wilt hebben. Vraag een lokale financieel adviseur om advies. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt!

Verschillende dekkingen in een camperverzekering

Als je een camperverzekering afsluit moet je minimaal een WA-camperverzekering hebben. Dit is een wettelijk gesteld minimum dat verzekerd moet zijn. Dit bestaat voornamelijk uit schade die toegebracht wordt aan een ander, voor als je in een ongeluk terecht komt. Wil je echter meer verzekeren voor je camper, zoals bijvoorbeeld de schade aan je eigen camper, dan ga je richting een WA+ of een beperkt Casco camperverzekering. Uiteindelijk kun je ook voor een all risk verzekering kiezen. De Casco verzekering zorgt ervoor dat zowel schade aan je eigen camper en de inboedel verzekerd is. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld diefstal of een ongeluk. Tot slot heb je ook de mogelijkheid om nog aanvullende verzekeringen te nemen. Deze bestaan voornamelijk uit verzekeringen voor inzittenden en accessoires van de camper.

Welke camperverzekering past bij jou?

Weet je niet precies welke camperverzekering bij je past? Dat is geen schande. Het is altijd erg lastig om een precieze verzekering uit te kiezen. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Je gaat voor het afsluiten van een camperverzekering in gesprek met een adviseur. Deze gaat samen met jou na welke dekkingen je nodig hebt en wat je precieze camperverzekering gaat worden. Door een adviseur in te schakelen, voorkom je dat je dubbele dekkingen krijgt. Daarnaast weet je ook zeker dat de verzekering aansluit op je eigen wensen en behoefte. Als je bijvoorbeeld op een lange vakantie gaat met de camper, wil je ook dat de camper voor de hele reis goed verzekerd is. Een adviseur kan je hier perfect bij helpen. Tot slot kun je ook altijd de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken om een goed beeld te krijgen. Let er wel op dat je de juiste dekkingen met elkaar vergelijkt, zodat je geen verkeerd prijs beeld krijgt van de verzekeringen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *