Een horeca kraan is een belangrijk onderdeel van je afwaskeuken. Om die als een goed geoliede machine te laten draaien heb je de juiste kraan nodig. Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar één radertje dat stopt en je hele machine stagneert. Bedenk maar eens wat er gebeurt als je kraan het begeeft op een drukke zaterdagavond. Kies daarom bij de keuze van een professionele kraan vooral voor functionaliteit en bespaar niet op een extra kraan als dat je afwasproces een stuk sneller en effectiever maakt. Goede kranen geven veel gebruiksgemak. Zorg ook altijd voor genoeg kranen waar je water nodig. Een simpele wasbak met mengkraan om je handen te wassen kan erg handig zijn in de warme keuken. Zo hoef je niet helemaal naar de afwas te lopen om je handen te wassen of groenten terug te koelen.

Welke horeca kraan kies ik?

Als je een professionele kraan gaat aanschaffen kun je kiezen uit drie categorieën: keukenmengkranen, voorspoeldouches en slanghaspels. Afhankelijk van je werkzaamheden in de keuken gebruik je één of een combinatie van deze kranen. Mengkranen zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken, van alleen handen wassen tot voorspoelen van de vaat en terug koelen van gegaarde groenten. Slanghaspels en voorspoeldouches zijn handig bij het voorspoelen van de vaat. Binnen deze categorieën zijn er nog allerlei varianten te krijgen. De moeite waard om je in te verdiepen voordat je investeert in een kraan.

1.) Horeca kraan voorspoeldouche 

Een voorspoeldouche, de naam zegt het al, spoelt vuile vaat zoals pannen, kookmaterialen en servies voor. Door eerst voor te spoelen en dan pas de spullen in de vaatwasser te zetten voorkom je aangekoekte resten en heb je altijd een blinkend schone vaat. Er zijn modellen met muuraansluiting, tafelmodellen en een combinatie van een mengkraan met een spoeldouche. Je hebt ze met een lange flexibele stang en wat minder lange stang. Daarbij kun je nog kiezen uit een douchekop met hendel of een pistoolspuit.

2.) Slanghaspel

Een keuken slanghaspel horeca kraan is erg handig om op allerlei plekken te komen waar geen wasbak in de buurt is. Je brengt dan de vaat of het apparaat niet naar de spoelbak, maar het water komt naar het apparaat. Erg handig voor het reinigen van een bakplaat, oven of steamer. Je hoeft niet meer te sjouwen en krijgt je hele keuken makkelijk schoon.

3.) Horeca kraan mengkraan

Mengkranen zijn er met draaiknoppen en met hendels die je met je ellenboog kunt bedienen. Je kunt een horeca kraan kopen met een hals die handig is voor zowel handen wassen als het vullen van bekers. Je kunt ze krijgen in een tafelmodel dat in de tafel geïnstalleerd wordt of een wandmodel dat in de muur wordt bevestigd. Een mengkraan met een uittrekbare kop is een combinatie van een mengkraan met een voorspoeldouche. Al is een echte voorspoeldouche in een professionele vaatwasser vaak handiger in gebruik en wat krachtiger. Verder kun je kiezen uit een hoge uitloop en een lage uitloop.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *